انواع سبزي ها و واحد مصرف
•سبزي ها شامل سبزي هاي برگي مثل سبزي خوردن ,سبزي پلو ,کلم , کاهو ,کرفس واسفناج...و سبزي هاي غير برگي مثل خيار, گوجه فرنگي, هويج ,سيب زميني لوبيا سبز, نخود سبز, ذرت,قارچ و ...هستند. حتما در روز ميوه ها و سبزي هاي خام را در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
هر واحد از اين گروه عبارتند از يك ليوان سبزيجات خام برگ دار مثل اسفناج و كاهو، يا نصف ليوان سبزيجات پخته يا نصف ليوان نخود سبز، ذرت، كلم بروكلي، لوبيا سبز، هويج خردشده، جوانه گندم و قارچ پخته و يا يك عدد گوجه فرنگي متوسط و يا يك عدد سيب زميني متوسط آب پزويا4 برگ کاهو و يک مشت سبزي خوردن است.
مقدار مصرف توصيه شده:
براي افراد بزرگسال سالم مصرف 3- 5 واحد در روز توصيه توصيه مي شود.
نكات مفيد در زمينه مصرف سبزي ها
- در هر فصل از سبزيجات فصلي استفاده کنيد.
- تا جاي ممکن سعي کنيد از سبزيجات به صورت خام استفاده کنيد . در صورتي که سبزي مي بايستي پخته شود آن را به مقدار جزئي و با روغن کم تفت دهيد. به خاطر بسپاريد که پخت طولاني مدت سبزي از ارزش غذايي آن و ويتامين هاي موجود در آن مي کاهد.
-به جاي آبپز کردن از دستگاه هاي بخار پز براي پخت سبزي جات استفاده کنيد . زيرا در صورت آبپز کردن سبزي جات, مقدار زيادي از ويتامين هاي آن از بين رفته و از طريق دور ريز آب پخت از دست مي روند . در حالي که بخارپز کردن به حفظ رنگ , بافت و ارزش غذايي سبزي کمک مي کند.
-در هر وعده غذايي حتما به عنوان کنار غذا از سبزي ها استفاده کنيد.
- بيشتر سعي کنيد سالاد را با آبليمو , آبغوره و يا سس هاي کم چرب ميل کنيد. سس بالزاميک نيز انتخاب مفيدي است.
- با صرف سبزيجات همراه وعده هاي غذايي و ميان وعده ها يك الگوي خوب براي کودکان باشيد.ذائقه غذايي کودکان از دوران کودکي شکل ميگيرد.
- کودکان اغلب، غذاهايي را ترجيح مي دهند که به صورت جداگانه سرو شود و مخلوط نباشد بنابراين، به جاي مخلوط سبزيجات، سبزي ها را بطور جداگانه سرو كنيد.و از سبزيجاتي که رنگ هاي قرمز و نارنجي دارند مانند هويج بيشتر استفاده کنيد.
سبزيها را بطور صحيح نگهداري كنيد:
- براي شستن سبزي هاي خام پس از پاک کردن و شستشوي اوليه ابتدا آن را در 5 ليتر آب ريخته و نصف قاشق چايخوري (5 قطره) مايع ظرفشويي به آن اضافه کرده به هم بزنيد. پس از 5 دقيقه سبزي را از روي کفاب جدا کنيد و آن را با آب سالم بشوييد. اين کار براي جدا شدن تخم انگل، از سبزي ها ضرورت دارد.براي ضدعفوني کردن، نصف قاشق چايخوري پودر پرکلرين را در 5 ليتر آب ريخته، سبزي را 5 دقيقه در آن قرار دهيد يا از محلول هاي ضدعفوني کنندهاي که در داروخانه وجود دارد بر اساس روش مصرف استفاده کنيد.
- سبزي هاي را که مي پزيد ضدعفوني نکنيد فقط کاملا با آب بشوييد و پس از خرد کردن بپزيد.
- سبزيجات را به هنگام خريد، آماده كردن و ذخيره كردن جدا از گوشت، مرغ و ماهي خام نگهداري كنيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید