هدف از ازدواج ايجاد آرامش در وجود زن و مرد است . اين آرامش در روابطي سازنده و پاسخ گو به نياز هاي يکديگر فراهم مي شود . و بي شک يکي از نياز هاي مهم در امر ازدواج نياز جنسي است که طرفين پس از ازدواج انتظار دارند در اين زمينه به لحاظ جنسي به تعادل دست يابند و غرايز جنسي خود را در خانواده برطرف نمايند .
هر فردي در هر لحظه از زندگي در گروه اجتماعي خود در حالتي از منِ والد، بالغ يا کودک جلوه گر مي شود و افراد مي توانند به هر ميزان از آمادگي خود از يک حالتِ من به حالتي ديگر تغيير يابند.
جنبه والد(Parental): نشانگر اقتدار، سنت و دانش يکنواخت از نحوه انجام کارهاست.
جنبه بالغ(Adult): حد واسط بين بخش والد و کودکِ شخصيت است. اين جنبه نشانگر تسلط بر مهارتها و نوعي رويکرد عيني و منطقي در تحليل داده ها در هر موقعيت است.
جنبه کودک(Children): نشانه خودانگيختگي، آفرينندگي، شهود و لذت است.
ميل جنسي و نوسانات آن در خانمها و آقايان در اغلب موارد بيش از آنكه به اختلالهاي هورموني و بيماريهاي جسمي مربوط باشد، به مسايل روانشناختي و نوع ارتباط زوجين با يكديگر و محيط پيرامون آنها مرتبط است...
افراد هر چقدر بتوانند سرپرستي منِ بالغ خود را برعهده بگيرند، بزرگتر خواهند بود. اما هيچ فردي نمي تواند در تمام اوقات اين حالت را حفظ کند. از نظر برن سالمترين نوع ارتباط و تبادل از نظر روانشناختي تبادل تکميل کننده است که مي تواند مثلاً بين يک منِ والد و کودک بصورت دوسويه برقرار گردد. تبادل تکميل کننده در روابط سطحي زندگي و اجتماعي افراد رخ مي دهد. ولي به اعتقاد برن اين تبادلهاي تکميل کننده براحتي مي تواند توسط تبادلهاي قطع کننده فروپاشد. تبادل قطع کننده(Closed Transaction) معمولاً بين منِ والد و کودک در حالتي از عدم درک متقابل هم رخ مي دهد که در اين وضعيت منِ کودک اصل موضوع تبادل را رها نموده و با خود شخصيت منِ والد به تعارض برمي خيزد و پاسخي قطع کننده و غيرمنتظره به منِ والد مقابل مي دهد. افراد داراي تبادل قطع کننده اگر همچنان به همين شيوه گفتگو ادامه دهند؛ هيجان بيشتري بوجود آورده که سود چنداني در اين ارتباط برايشان فراهم نخواهد شد. روابط زن و شوهري نيز نمونه اي عالي از ارتباط تبادلي دونفره است که هم مي تواند سازنده و تکميل کننده باشد و هم به درجه اي از فروپاشي و انقطاع برسد. طلاق نمونه کاملي از پايان يک ارتباط قطع کننده بين دو منِ والد و کودک است. بر مبناي ديدگاه نظري اريک برن ارتباط تبادلي بين دو منِ والد زن و مرد و يا ارتباطي بالغ بين آنها مي تواند سازنده و اثربخش بوده ولي در قالب ارتباط منِ والد-کودک مي تواند جنبه هاي ديگر تبادل آنها بطور مثال کنش جنسي آنها را تحت شعاع قرار دهد.
بررسي و مطالعه کارکردهاي ارتباط جنسي و مولفه هاي جسماني رواني اين ارتباط رامي توان يکي از مهمترين موضوعات و مسائل قابل بررسي در مطالعات خانواده، پيوندهاي زناشويي و روابط زن و شوهري دانست. دوام و پايداري بخش مهمي از يک ارتباط همسري طبق ارزشهاي جامعه ،خود به کارکرد منفي يا مثبت آميزش جنسي(ميزان و نوع) زن و مرد بستگي خواهد داشت.
ميل جنسي و نوسانات آن در خانمها و آقايان در اغلب موارد بيش از آنكه به اختلالهاي هورموني و بيماريهاي جسمي مربوط باشد، به مسايل روانشناختي و نوع ارتباط زوجين با يكديگر و محيط پيرامون آنها مرتبط است...
زوجيني كه براي گفتوگو و ارتباط كلامي با يكديگر وقت نميگذارند، همسري كه به همه چيز اعم از كار و تحصيل و مخارج زندگي فكر ميكند اما در ذهن پرمشغله خود جايي براي ارتباط بهتر و صميميتر با شريك زندگياش باز نميکند، بيتوجهي به آراستگي ظاهري براي جلب توجه و علاقه همسر، روابط زناشويي يكنواخت و كسالتبار و كوتاه، تبديل شدن روابط زناشويي لذتبخش به حربهاي براي انتقامگيري و قدرتنمايي، ابتلا به درجات خفيف تا شديد افسردگي، اضطراب، انواع و اقسام فشارها و تنشهاي عصبي، ابتلا به اختلالهاي جنسي همزمان ديگر، مصرف برخي داروها ، اختلالهاي هورموني مانند كمبود تستوسترون، افزايش شديد پرولاكتين، اختلالهاي غده تيروييد، ناهماهنگي زوجين در روابط زناشويي، اشباع ميل جنسي در بيرون از منزل يا از طريق خودارضايي يا از طريق تماشاي فيلمها و تصاوير جنسي از مهمترين علل و عواملي هستند كه به كاهش ميل جنسي همسران منجر ميشوند و بدون توجه به آنها نميتوان بيميلي جنسي را صرفا با مصرف دارو يا برخي رژيمهاي غذايي خاص افزايش داد.
دوام و پايداري بخش مهمي از يک ارتباط همسري طبق ارزشهاي جامعه ،خود به کارکرد منفي يا مثبتارتباط جنسي(ميزان و نوع) زن و مرد بستگي خواهد داشت.
افزون بر اينكه برخي داروهايي كه در بازار با هدف تقويت ميل جنسي تبليغ ميشوند، عوارضي دارند و ممكن است سلامت فرد را بهطور جدي به خطر بيندازند و مصرف خودسرانه و بيرويه آنها به هيچوجه توصيه نميشود. از اين رو در صورتي كه احساس ميكنيد ميل جنسي شما در مقايسه با گذشته بهطور محسوسي كاهش يافته، بايد به پزشك يا مشاور مراجعه كنيد تا با بررسي همهجانبه، علل آن شناسايي و درمان شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید