طب اسلامي - اسرار خوراکي ها
پيامبر خدا(ص): بر شما باد خربزه؛ چرا که در آن ده ويژگي است: خوراک است؛ نوشيدني است؛ شست و شو دهنده است؛ خوش بو کننده است؛ مثانه را مي شويد؛ شکم را مي شويد؛ آب کمر را فراوان مي سازد؛ نيروي همبستري را مي افزايد؛ سردي مزاج را از ميان بر مي دارد؛ و پوست را تميز مي کند.
پيامبر خدا(ص): نياز خود به ميوه را با خربزه برآوريد؛ چرا که ميوه ي بهشت است، در آن، هزار برکت و هزار رحمت است و خوردنش شفاي هر درد است.
پيامبر خدا(ص): نياز خود به ميوه را با خربزه برآوريد؛ چرا که آب آن، رحمت، و شيريني آن، از شيريني بهشت است.
طب النبي(ع): به پيامبر(ص) خربزه اي از طائف، هديه دادند. آن را بوييد و بوسيد و سپس فرمود: «خربزه را دندان بزنيد؛ چرا که از زيورهاي زمين است: آبش از رحمت خداوند و شيريني اش از بهشت است.»
پيامبر خدا(ص): هيچ زن بارداري نيست که خربزه بخورد، مگر اين که نوزادش خوش چهره و خوش خوي خواهد شد.
امام علي(ع): -در بيان فوايد خربزه- در آن ده ويژگي است: خوراک است؛ نوشيدني است؛ ميوه است؛ سبزي است؛ خورش است؛ شيريني است؛ شست و شو دهنده است؛ خطمي است؛ سبزي است؛ و داروست.
امام صادق(ع): -درباره ي ويژگي هاي خربزه- سنگ را در مثانه ذوب مي کند.
خوردن خربزه پيش از غذا
پيامبر خدا(ص): خربزه پيش از غذا، شکم را کاملا مي شويد و بيماري را از ريشه مي کند.
نهي از خوردن خربزه در حالت ناشتا
امام صادق(ع): خوردن خربزه در ناشتا، سست اندامي مي آورد.
امام رضا(ع): خوردن خربزه در حالت ناشتا، سست اندامي –پناه بر خدا- بر جاي مي گذارد.
مناقب آل أبي طالب: -به نقل از محمد بن صالح خثعمي- تصميم داشتم در نامه ام به امام عسکري(ع)، درباره ي خوردن خربزه در حالت ناشتا ... بپرسم؛ اما اين پاسخ از او به من رسيد: «خربزه را نبايد در حالت ناشتا خورد؛ زيرا سست اندامي مي آورد.»
آداب خوردن خربزه
پيامبر خدا(ص): خربزه را دندان بزن و آن را قطعه قطعه مخور؛ چرا که ميوه اي است خجسته، خوش، مايه ي پاکي دهان و تقدس بخش دل؛ دندان ها را سفيد مي کند، خداي را خرسند مي سازد، بويش از عنبر و آبش از کوثر است، گوشت آن از پرديس، لذت آن از بهشت، و خوردن آن، عبادت است.
گردآوري : فريده دانشور
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید