نوشتن نامه هاي محبت آميز يکي از مؤثرترين تکنيکهايي است که شما مي توانيد براي حل و فصل مشکلات و تنش هاي احساسي – عاطفي بين خود و همسرتان از آن استفاده کنيد؛ چه اين مشکلات در درون خودتان و يا در روابطه تان ظاهر شده باشد. نوشتن نامه هاي محبت آميز ابزار نيرومندي است براي التيام تنش هاي روحي و احساسي. هدف از نوشتن اين نوع نامه ها ابراز و حل و فصل تمامي احساسات منفي درون شما مي باشد که شما را از تجربه هاي خوشايند با همسرتان باز مي دارد. در اين نوع نامه شما از لايه هاي احساسي درونتان يکي پس از ديگري عبور مي نماييد. اين لايه ها عبارتند از خشم، رنجش و ناراحتي، پشيماني، احساس گناه و بالاخره عشق و علاقه.
فايده نوشتن نامه محبت آميز:
1 - هنگامي نوشتن اين نامه مي توانيد تمامي احساسات خود را بدون اينکه کسي گفته هاي شما را قطع نمايد، ابراز کنيد. چراکه اگر همان مطالب را مي خواستيد مستقيماً با همسرتان در ميان بگذاريد شايد حالت چهره، لحن صدا و رفتار همسرتان مانع از آن مي شد که شما تمام و کمال با احساسات خود ارتباط برقرار کنيد؛ بخصوص زماني که تنش عاطفي بين شما زياد باشد.
2- از سوي ديگر زماني که شما نامه مي نويسيد تنها هستيد بنابراين در امنيت کامل اين امکان را داريدکه بدون ترس از اين که احساسات شما مورد پذيرش قرار گيرد يا نه، تمامي احساسات خود را برون ريزي کنيد.
3 - در مقايسه با حالتي که مجبوريد به چشم هاي کسي نگاه کنيد و با او حرف بزنيد، در هنگام نوشتن نامه ساده تر خواهد بود که با خودتان صادق باشيد.
4 - چنانچه خواننده ي نامه قبل از اينکه نامه شما را بخواند به لحاظ عاطفي از شما دور بوده و احساس مي کرديد که از شما فاصله گرفته است ، متعاقب خواندن نامه به شما و به احساستان نيز احساس نزديکي بيشتري خواهد نمود.
5 - گاهي براي تخليه ي تنش هاي احساسي تان مي توانيد از اين روش بهره بگيريد.
6 - اگر مراحل نوشتن نامه محبت آميز را به درستي طي کنيد خواننده ي نامه (همسرتان) نيز با احساسات شما آشنا شده و آنها را پابه پاي شما از خشم تا عشق طي مي کند و احساسات شما را يکي پس از ديگري تجربه مي کند.
هدف از نوشتن نامه هاي محبت آميز اين است که تنش احساسي خود را حل و فصل کرده و تمامي حقيقت را در مورد احساساتمان خودمان بگوييم تا بتوانيم دوباره با همسر خود به خوبي ارتباط برقرار کنيم و عشق کافي را تجربه کنيم.
مراحل نوشتن نامه محبت آميز :
قبل از هر موردي بايد تصميم بگيريد زمانيکه بين شما و همسرتان تنشي احساسي ايجاد شده يک نامه محبت آميز بنويسيد.البته سخت ترين مرحله اين است که تصميم بگيريد و بنويسيد، چراکه به هنگام تنش احساسي يکي از ناخوشايندترين کارها اين است که بنشينيم و به احساسات خود فکر کنيم اما مطمئناً رابطه شما ارزش اين را دارد که زماني را براي اين کار اختصاص دهيد تا دوباره روابط خوشايند پيشين را تجربه کنيد.
هر نامه شش بخش دارد:
1- خشم و سرزنش: بسياري از اوقات که ما از چيزي ناراحت مي شويم خشم خود را سرکوب مي کنيم اما لازم است اين نامه را با همان احساس خشم آغاز کنيم بدون توجه به کلماتي که ناخودآگاه بر زبان جاري مي شود. سعي کنيد به موارد خاص به طور کاملاً مشخص اشاره کنيد مثلاً "چه طور مي توني مدتها من رو منتظر بگذاري" اين کمک مي کند که احساساتتان بيشتر تخليه شود. مثلاً " متنفرم وقتي قرارهاتو فراموش مي کني".
2 - رنجش و غم و اندوه: بعد از ابراز خشم احساس رنجش خود را از آن موضوع بيان کنيد مثلاً " وقتي طوري رفتار ميکني که انگار من بي اهميتم خيلي مي رنجم يا غمگين مي¬شوم و يا احساس بدي پيدا مي-کنم".
3 - ترس و ناامني: حال زمان آن رسيده که احساس واقعي خود را در خصوص ترسهايتان ابراز کنيد، مثلاً "مي ترسم که ديگه رابطه مون مثل اول نشه" يا "نگرانم که همون قدر که به چيزهاي ديگه اهميت مي دي به زندگيمون اهميت ندهي" يا...
4 - احساس مسئوليت پذيري: حال زمان آن رسيده که ديد واضح تري از مسئله داشته باشيد و سهمي را که خود در ايجاد ادامه و يا ديگر موارد مشکل پيش آمده داشته ايد را برعهده بگيريد و ابراز پشيماني کنيد، مثلاً "متاسفم منم عصباني شدم" يا " متاسفم به تو بي توجه بودم" يا " نمي خواستم تو رو ناراحت کنم ".
5 - خواسته ها و تمايلات: حال وقت آن رسيده که اوضاع را بهتر کنيد و تغيير دهيد؛ دوست داريد چه اتفاقي بيفتد و چه پيش آيد؟ پس آرزوهايتان را در اين بخش ابراز کنيد، مثلاً " مي خواهم دوباره با هم مهربان باشيم" يا " دوست دارم ياد بگيريم چطور خشم خود را کنترل کنيم" يا "ميخواهم راجع به احساساتمان بيشتر صحبت کنيم".
6 - عشق و علاقه مندي: چنانچه هر پنج بخش نامه را تماماً نوشته باشيد احساس خواهيد کرد، دل و قلب شما نرم شده و احساس بهتري داريد در اين لحظه ممکن است هنوز آن چه از نامزد يا همسرتان سرزده را قبول نداشته و لزوماً با نقطه نظرش موافق نباشيد اما مي توانيد او را دوست داشته باشيد و مثلاً بگوييد" با تو بودن برام از همه چيز مهمتره".
توصيه مي کنم حتي اگر همسرتان نامه ي محبت آميز ننويسد چنانچه فقط شما اين نامه را بنويسيد حتي يک طرفه هم مي توانيد تنش پيش آمده را تا حد زيادي التيام داده و احساس بهتري کنيد.
پس هنگاميکه نامه تان را نوشتيد به همسرتان بدهيد و از او بخواهيد آن را بخواند مطمئن باشيد او هم احساس بهتري پيدا خواهد کرد چرا که:
اولاً احساسات و عواطف شما بسياري از احساسات او را براي خود تداعي مي کند و مقاديري از تنش او نيز تخليه مي شود.
و ثانياً مسئوليت پذيري شما در حل و فصل مشکلات او را تشويق خواهد کرد که در صورت لزوم او هم در مواقعي براي شما نامه بنويسد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید