اين مقاله بخشي از نوشته ي دکتر «هنري ماکوو» است. نويسنده در اين مقاله دربرابر « حيا » به عنوان ويژگي دختر جوان مسلمان سر تعظيم فرود مي آورد ، چنانکه احترامش را نسبت به زن مسلمان مخفي نمي کند ، زيرا زن مسلمان زندگي خود را براي خانواده ، تربيت و رشد فرزاندان متمرکز کرده است. در نقط? مقابل ناخوشنودي خود را از پيامدهاي انحطاط ارزش ها و هيجان هاي جنسي در زندگي زنان آمريکايي، ابراز مي نمايد.
دکتر هنري ماکووو استاد دانشگاه، مخترع بازي معروف «Scruples»، نويسنده و پژوهشگر در مسايل زنان و جنبش هاي آزادي بخش است.
با وجود تفاوت در گرايش ها و اختلاف ايدئولوژيک، اين مقاله ميزان شگفت زدگي برخي آزادي خواهان منصف جهان غرب را نسبت به ارزش هاي اسلامي ما، نشان مي دهد. مقاله دکتر هنري، عکس العمل هاي مثبت و منفي زيادي را در جامعه آمريکا داشته است.
دو چهره متفاوت
دکتر هنري در اين مقاله مي نويسد: « روي ديوار دفترم دو عکس چسبانده ام: عکس اول تصوير زني مسلمان و با حجاب است و در کنارش، تصوير زني آمريکايي قرار دارد که در مسابقه ملکه زيبايي شرکت کرده و چيزي جز يک ... بر تن ندارد. زن نخست کاملا پوشيده است و ديگري کاملا عريان!» جمله هاي از مقدمه اين مقاله و درآمدي بود براي نمايش دو نمونه متفاوت در گرايش و رفتار.»
جنگ خاورميانه علاوه بر دزدي نفت مسلمانان، به دنبال گسست آنان از دين و فرهنگشان و جايگزين کردن حجاب با عرياني است.
جنگي با هدف گوناگون
نويسنده به انگيزه هاي پنهان غرب در جنگ عليه امت اسلامي و عربي اشاره مي کند و توضيح مي دهد اين جنگ داراي ابعاد سياسي، فرهنگي و اخلاقي است، زيرا به دنبال ثروت ها و ذخيره هاي امت اسلامي هستند ، به اضافه اين که ارزشمندترين دارايي مسلمانان را يعني: دين و گنجينه هاي فرهنگي و اخلاقي را هدف گرفته اند. در زمينه مسايل زنان جايگزين کردن حجاب با بکيني، کنايه اي است از عرياني و فساد اخلاقي. نويسنده مي گويد: «نقش زن در عمق هر فرهنگ نهفته است، جنگ خاورميانه علاوه بر دزدي نفت مسلمانان، به دنبال گسست آنان از دين و فرهنگشان و جايگزين کردن حجاب با عرياني است»!!
دفاع از ارزش ها
دکتر هنري ارزش هاي اخلاقي حجاب و پوشش زن مسلمان را مي ستايد و مي گويد: «من کارشناس مسايل زنان مسلمان نيستم. من زيبايي زنان را دوست دارم، به همين دليل اينجا، انگيزه اي براي دفاع از حجاب ندارم ولي از برخي ارزش هايي که حجاب گوياي آن است دفاع مي کنم.» او اضافه مي کند: « حجاب از نظر من به اين معناست که زن خود را براي همسر و خانواده اش متمرکز کند. تنها کساني هستند که زن مسلمان را بدون حجاب مي بينند ، خانواده او هستند و اين مساله تأکيدي بر ويژه بودن زن مسلمان است.»
تمرکز زن مسلمان بر خانواده خويش است: فرزندان را به دنيا مي آورد و تربيتشان مي کند. زن مسلمان توليد کننده اي محلي است. ريشه اي است که زندگي و روح خانواده را استمرار مي بخشد... فرزندان را تربيت مي کند و زندگي مي آموزد و ياريگر همسر و پناهگاه اوست.
زن مسلمان مربي نسل ها
نويسنده ، از وظيفه و آرمان زن مسلمان و توجه و حرص او به سلامت خانواده و تربيت نسلي صالح تقدير مي کند و مي گويد: « تمرکز زن مسلمان بر خانه خويش است: فرزندان را به دنيا مي آورد و تربيتشان مي کند. زن مسلمان توليد کننده اي محلي است. ريشه اي است که زندگي و روح خانواده را استمرار مي بخشد... فرزندان را تربيت مي کند و زندگي مي آموزد و ياريگر همسر و پناهگاه اوست».
اما زن آمريکايي...
بعد از شرح تصوير نخست ديوار دفترش يعني عکس زن مسلمان، دکتر هنري عکس دوم را تفسير مي کند و مي نويسد: «در نقطه مقابل ملکه زيبايي آمريکايي است. در برابر ميليون ها نفر در صفحات تلويزيون، عشوه گري مي کند. او ملکه اي عمومي است! زيباييش را در مزايده همگاني به بالاترين قيمت عرضه کرده ....» او اضافه مي کند: «در آمريکا معيار ارزش فرهنگي زن، جذّابيت اوست. بر اساس اين معيارها، ارزش زن به سرعت کاسته مي شود چون خود و اعصاب و روانش را براي خودنمايي به کار مي گيرد.»
در آمريکا معيار ارزش فرهنگي زن، جذّابيت اوست. بر اساس اين معيارها، ارزش زن به سرعت کاسته مي شود چون خود و اعصاب و روانش را براي خودنمايي به کار مي گيرد.
دختران پسرنما!!
سپس نويسنده به توضيح پيامدهاي زندگي بعضي دختران جوان آمريکايي منتقل مي شود و مي گويد: «پيش از ازدواج ده ها پسر با او مرتبط هستند. پاکي خود را که بخشي از جذابيتش است، از دست داده. تبديل به انساني جامد و حيله گر مي شود که توان محبّت ورزيدن نخواهد داشت.» او اشاره مي کند: «زن در جامعه آمريکا، خود را مجبور به پيروي از زندگي مردان مي بيند. همين مساله باعث شد زنان آمريکايي، پرخاشگر و مضطرب باشند، در بعضي مواقع شايسته همسر و مادر شدن نباشند. تنها به ابزاري براي کاميابي تبديل شوند نه انساني که عشق و مادر شدن را پيشه کرده است.»
نظم نوين جهاني و انزوا
دکتر هنري از سيستم زندگي در دنياي معاصر انتقاد مي کند زيرا انسان را گوشه گير و از جمع جدا مي کند. او مي نويسد: «پدر بودن قلّه پيشرفت انسان است. مرحله رهايي از غرق شدن در شهوت هاست تا انسان بنده خدا گردد، تربيتي نو و زندگي جديد است.» او اضافه مي کند: « نظم نوين جهاني نمي خواهد ما به اين سطح از رشد برسيم. قصد دارد ما را فردگرا و گوشه گير کند. مي خواهد تشنه روابط نامشروع باشيم و تصاوير مستهجن را به جاي ازدواج به ما عرضه مي کند».
دروغي به نام آزاد سازي زن!
دکتر هنري دروغ بودن، شعار آزاد سازي زن را افشا مي کند. هنري اين واژه را «فريبي سنگدلانه» توصيف کرده، مي گويد: «آزادسازي زن، فريبي از فريب هاي نظم نوين جهاني است. فريبي سنگدلانه که زنان آمريکايي را اغوا نموده و تمدن غرب را ويران کرده است.» نويسنده تأکيد مي کند: «آزاد سازي زن تهديدي براي مسلمانان به شمار مي رود» و مي گويد: «اين مساله ميليون ها نفر را تباه کرده و تهديد بزرگي براي مسلمانان است.»
در پايان دکتر هنري مي نويسد: «من از حجاب دفاع نمي کنم ولي تا اندازه اي طرفدار ارزش هايي هستم که حجاب گوياي آن است. به شکل ويژه وقتي زن خود را وقف همسر و خانواده اش مي کند ، وقتي زن با وقار و تواضع رفتار مي کند ، بايد چنين موضعي نسبت به او داشته باشم.»
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید