گاهي در روزهاي گرم تابستان افزايش دما و کاهش بيش از حد آب اتفاق ميافتد؛ بنابراين علاوه بر استفادههاي شخصي از آب ممكن است براي آبياري باغچه يا گلدانهايتان دچار مشكل شويد. اما نگران نباشيد راههاي آساني وجود دارد تا از اثرات ناخوشايند گرماي خورشيد بر گلها جلوگيري کنيد. با ما همراه شويد:
1. نگهداري مواد معدني خاک: مقدار کود لازم براي گياه در خاک مهم است؛ زياد بودن آن باعث تشنگي بيش از حد گياه شده و گياه در طول روز بيشتر به آب نياز پيدا ميكند. بهتر است در تابستان کنترل دقيقي بر روي کود گياهان داشته باشيد يا حتي کوددهي را قطع کنيد.
2. هيچگاه برگهاي پائيني گياه را قطع نکنيد:
معمولا پنج سانتيمتري بالاي زمين، حالت مطلوب هوا را براي گياه ايجاد ميکند.
3. گذاشتن تعدادي سنگ: فرو کردن چند سنگ در باغ به کاهش مصرف آب كمك ميكند. با يک تکه سنگ ميتوان آب را به آرامي به سمت ريشههاي گياه هدايت کرد. در مدت زمان طولاني سنگها مانند کوههاي کوچکي عمل کرده و از تبخير سريع آب جلوگيري ميکنند. در زمان بارندگي نيز آب به طرف سنگها هدايت ميشود و آب بين سنگها جلوهاي از رود كوچك در باغچه ايجاد ميكند.
4. زمان آبدهي به گلها را مشخص کنيد: بهترين موقع آبياري زماني است که خورشيد غروب کرده يا هنوز طلوع نکرده است ولي هوا رو به روشني ميزند. آبياري بيموقع هنگام ظهر که خورشيد وسط آسمان است، موجب تبخير آب و هدر دادن آن ميشود.
5. صرفه جويي: ما روزانه آب تميز و سالم را هدر ميدهيم و وارد فاضلاب ميکنيم اما اغلب آنها از آبهاي فاضلاب نيستند؛ مثلا آب آبکشي ظروف يا لباسها، آب ته ليوان يا پارچ، ظرف آب حيوانات خانگي مانند پرندهها، آب آکواريوم، يخ يا برفکهاي زائد يخچال و فريزر و... را ميتوان با طرح و برنامه درستي براي باغچه و گلدان استفاده كرد كه هم در مصرف آب صرفهجويي شود و هم از ايجاد فاضلاب بيشتر جلوگيري كنيم.
6. انتظار باران:
در مناطق خنک، معتدل و مرطوب بهتر است گياهان را در فواصل طولاني آبياري کنيد. زيرا خاک اين مناطق آب را در خود نگه ميدارند و بادهاي موسمي موجب خنک نگه داشتن گياهان ميشود. البته نبايد گياه حساس به آب در باغچه نگه داريد زيرا زود صدمه ميبيند. اين آبياري براي درختان و بوتههاي مقاوم، اغلب خانوادههاي کاکتوسها و... مناسب است و بوتههايي مثل خيار و گوجهفرنگي، قلمههاي تازه و درختچههاي جوان آسيب ميبينند.
7. آبياري قطرهاي: در مناطق گرم و خشک بهتر است فواصل آبدهي کوتاه و مقدار آب براي آبياري کم باشد. در باغهايي با اين نوع آب و هوا بهتر است از سيستم آبياري قطرهاي استفاده کنيد.
8. آبياري نقطهاي: گاهي اوقات پيش ميآيد که گياهي را قلمه زده باشيد يا نهالي تازه کاشته شده باشد، پس آبياري بيشتري نسبت به نقاط ديگر باغچه نياز دارد. ميتوانيد بطري نوشابهاي را پر از آب كنيد اما در آن را کامل نبنديد. بعد آن را سر و ته کرده و اطراف اين گياه تازه، در خاک فرو کنيد.
9. استفاده از گياهاني که آب را در خود نگه ميدارند
(مثل خزه و جلبک) موجب ديرتر از بين رفتن گياه ميشوند. زيرا در مواقع خشکي آب را به بيرون پس داده و محيط اطراف را مرطوب و خنک نگه ميدارند.
10. جمعآوري آب: ميتوانيد باغچه را طوري طراحي کنيد که آب حاصل از آبياري يا باران کمتر به هدر رود. به اين ترتيب كه ابتدا باغچه را 1 تا 2 متر بكنيد، در زير باغچه خاک نسبتا سخت بريزيد و بعد سنگريزه و شن و خاک. ميتوانيد محدودهاي خاص را با خاکهاي سخت و غيرقابل نفوذ پر کنيد تا درياچهاي کوچک ايجاد شود. اطراف باغچه را خوب تعمير کرده و با سنگ و موزائيک از هدر رفتن آب جلوگيري کنيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید