رفع لکه هاي شمع از فرش :
اگر تکه شمع داغي روي فرش افتاده ، يک برگ کاغذ خشک کن يا کاغذ قهوه اي برداريد و روي سطح سوخته يا شمع بگذاريد . اتو را داغ کنيد . و روي محل مورد نظر قرار دهيد تا شمع جذب کاغذ شود.
طريقه تميز کردن گلدان :
براي تميز کردن گلداني که خاک آن را خالي کرده ايد ، ولي هنوز جرم دارد، لازمست آن را ابتدا با آب سرد بشوييد و سپس محلول غليظي از سرکه ونمک را داخل گلدان بريزيد و مدتي صبر کنيد ، تا اينکه جرم ها از ديواره گلدان جدا شود.
شستشوي گل مصنوعي :
براي نظافت گلهاي مصنوعي از آب نيمه گرم همراه با مخلوطي از مايع ظرفشويي استفاده کنيد . و گلها را داخل اين محلول درست شده قرار دهيد و سپس با گذشت چند دقيقه ، با آب نيمه گرم ، شست و شوي دهيد .
طريقه تميز کردن ظروف چيني :
اگر مي خواهيد ظروف چيني شما تميز و براق شود ، آنها را داخل ديگي که پر از آب سرد و پودر لباسشويي است ، قرار دهيد و زير ديگ را روشن کنيد تا آب به جوش آيد . و چند دقيقه اي به همان حالت بجوشد.
لکه هاي کهنه :
لکه هايي را که از مدتها پيش بر روي روميزي و يا لباس باقي مانده اند را با محلول زير پاک کنيد : دو تا قاشق غذا خوري پودر لباسشويي ، سه قاشق غذا خوري سرکه و يک ليتر آب گرم را با هم مخلوط کرده و لکه را با آن بشوييد .
لکه قير :
براي از بين لکه قير روي پارچه ، از بنزين و کره مي توان استفاده کرد .
اثر زنگ فلزات ، به خصوص رگه هاي فلزي بر روي لباس را مي توان با ليمو ترش از بين برد . ليمو ترش را از وسط به دونيم کنيد و آن را روي لکه مورد نظر فشار دهيد ، و آب آن را روي لک زدگي بريزد . سپس يک لايه نمک روي آن ريخته و لباس را در مقابل آفتاب آويزان کنيد .
لکه ناشي از زنگ زدگي :
اثر زنگ فلزات ، به خصوص رگه هاي فلزي بر روي لباس را مي توان با ليمو ترش از بين برد . ليمو ترش را از وسط به دونيم کنيد و آن را روي لکه مورد نظر فشار دهيد ، و آب آن روي لک زدگي بريزد . سپس يک لايه نمک روي آن ريخته و لباس را در مقابل آفتاب آويزان کنيد .
چرا مربا کپک مي زند ؟
يکي از دلايل کپک زدن مربا آنست که کاملاً پخته نشده است . اگر مرباي شما کپک زده يک لايه از روي آن را با قاشق برداريد . و بقيه مربا را دوباره بپزيد . هنگام تهيه مربا ، از قاشق چوبي استفاده کنيد .
باران و شوره کفش :
اگر نشاسته اي از سفيدي يا شوره هايي روي کفش خود ديديد ، مخلوط آب و سرکه که يکي از نتيجه بخش ترين محلولهاي شيميايي دست ساز است را آماده کنيد و روي کفش بماليد . خواهيد ديد که هيچ اثري از شوره باقي نخواهد ماند .
يخچال را کجا بگذاريم؟
هرگز يخچال را در نزديکي اجاق گاز يا آبگرمکن قرار ندهيد ، زيرا حرارت ناشي از پخت و پز اجاق گاز ، باعث کاهش عمر دستگاه مي شود . محل استقرار يخچال بايد بين 15 تا 20 سانتي متر از ديوار فاصله داشته باشد .
راه مناسب براي باز کردن يخ مواد منجمد شده
براي آب کردن يخ خوراکي منجمد شده ، آنها را در يخچال بگذاريد . اين کار علاوه بر اينکه باعث مي شود مواد غذايي با سرعت کمتري از حالت انجماد خارج شوند، در انرژي مصرفي توسط يخچال نيز صرفه جويي خواهد کرد .
نکته هايي بر تزئين منزل به سبک مدرن :
مدرنيسم سبکي است که بيشتر به شيوه تفکر ارتباط دارد تا منزل آرايي . اما سبکي نيز به نام مدرنيسم در طراحي منزل به وجود آمده که طراحي ساده را توصيه مي کند . هر وسيله بنا به کاربرد خود در خانه قرار داده مي شود و وسايل زائد در اين سبک جايي ندارد .
ديوارها :
تا حد امکان بايد گچکاريها را محو کرد . به همين منظور بايد رنگ گچبري ديوار را به رنگ سفيد درآوريم تا مشخص نباشد . از کاغذ ديواري نبايد در سبک مدرن استفاده شود ، براي تنوع مي توانيد به يکي از ديوارها آينه نصب کنيد .
هرگز يخچال را در نزديکي اجاق گاز يا آبگرمکن قرار ندهيد ، زيرا حرارت ناشي از پخت و پز اجاق گاز ، باعث کاهش عمر دستگاه مي شود . محل استقرار يخچال بايد بين 15 تا 20 سانتي متر از ديوار فاصله داشته باشد .
پنجره ها :
براي داخل شدن حداکثر نور به داخل خانه ، پنجره ها حتي الامکان بايد ساده باشند . و پرده اي که به آنها نصب مي شود ، از جنس کتان ابريشمي يا حتي از کرکره هاي بسيار ظريف سفيد رنگ باشد . در سبک مدرن ، نور نقش مهمي ايفا مي کند ، به همين منظور با سفيد کردن ديوارها و پرده ها خانه روشن تر به نظر مي رسد .
کف :
کف خانه حتي الامکان بايد يکپارچه و بدون درز باشد . مي توانيد يا فرش بزرگ پهن کنيد . که کف را يکپارچه بپوشاند يا اينکه کف را سنگ کنيد و يک قاليچه ساده روي آن پهن کنيد .
اسباب خانه :
در سبک مدرن مسلماً اسباب خانه بايد از جنس چرم و چوب باشند و نبايد از مبلهاي بزرگ راحتي در خانه استفاده کرد . تعداد گياهاني که در خانه قرار داده مي شوند ، نبايد از يک يا دو عدد بيشتر شود . بلکه بايد از گياهان با طراوت استفاده شود . در سبک مدرن وسايل تزئيني بسيار کم در خانه به کار مي روند و مي توانند شامل نقاشيهاي مدرن يا مجموعه هاي ظريف باشند .
نان خوب
نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، نانواي خوب و نگهداري صحيح است؛ نان خوب ناني است که آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانوايش ماهر و مصرف کننده ي آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.همان گونه که بعضي از برنج ها پخت خوبي ندارند، آرد نامرغوب نيز پخت خوبي نخواهد داشت؛(آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نان هاي سفت و بدهضم خواهد شد)
نگهداري مطلوب از نان
قبل از سرد شدن کامل نانها، آنها را دسته نکنيد زيرا حرارت نان باعث کپک زدگي زودرس آن مي گردد. انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغيير حالت ظاهري، بيات شدن زودرس، تسريع در کپک زدگي، تشديد ضايعات و ايجاد بيماري گوارشي مي گردد؛ نان سرد شده را نيز در پلاستيک دربسته بگذاريد. قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مي نمايد، قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در سفره در بسته نگهداري نماييد، ناني که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداري شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.
تربچه
تربچه هاي مرغوب داراي برگ سبز پررنگ هستند. برگ هاي آن ها آبدار و تميزند و همچنين بايد از صدمه ديدگي، لهيدگي يا لكه دار بودن عاري باشند. براي نگهداري بايد تربچه ها را در کيسه هاي پلي اتيلني (نايلكس يا کيسه ي فريزر) در قسمت انتهايي يخچال قرار داد. در اين حالت تربچه ها به مدت يك هفته تازه مي مانند.
بادمجان
بادمجان بايد مرغوب، يكنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم بساييد صداي تيزي به گوش مي رسد) و داراي رنگ بنفش تيره باشد. چروکيدگي علامت پيري محصول است. بادمجان را براي نگهداري در کيسه هاي پلي اتيلني (نايلكس يا کيسه ي فريزر) در قسمت انتهايي يخچال قرار دهيد که در اين حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.
لوبيا سبز
لويبا سبز مرغوب داراي رنگ سبز است؛ رنگ زرد علامت پيري محصول است. پژمردگي نيز از مرغوبيت محصول مي کاهد. براي نگهداري لويبا سبز، آن را درکيسه هاي پلي اتيلني (نايلكس يا کيسه ي فريزر) قرار دهيد و سپس در طبقات پايين يخچال نگهداري کنيد؛ در اين حالت لويبا سبز حدود يك هفته تازه مي ماند. در صورت بالا بودن کيفيت لويباي خريداري شده، مي توان آن ها را در سبدهاي سوراخ دار به مدت 3 تا 4 روز در آشپزخانه نگهداري کرد.
قارچ
قارچ بايد سفيد ، يكنواخت، سالم و پايه ي آن به کلاهك به طور کامل چسبيده باشد؛ قارچ هاي آسيب ديده لكه دار، ترك خورده، پلاسيده و تغيير رنگ داده مرغوب نيستند. چنانچه مجبوريد آن را نگهداري کنيد، قارچ ها را در پاکت کاغذي در يخچال قرار دهيد و به مدت حدود 3 روز نگهداري کنيد.
نگهداري پيازها
براي نگهداري پيازها نبايد از يخچال استفاده کرد. پيازها را در کيسه ي پلي اتيلن (نايلكس يا کيسه فريزر) که داراي تعدادي سوراخ باشد قرار دهيد و در محل خنك تا زماني که نياز داريد، نگهداري کنيد. پيازها به رنگ هاي مختلف از جمله سفيد، زرد، صورتي و قرمز در بازار مشاهده مي شوند. در بين انواع پياز با رنگ هاي مذکور، پيازهاي صورتي (نسبتاً) و قرمز (بيشتر) به دليل رطوبت کم، عطر و طعم بالا براي نگهداري مناسب هستند؛ و پيازهاي سفيد و زرد به دليل رطوبت بالا و احتمال کپك زدگي، همچنين عطر و طعم کم و به دليل فرّار بودن ترکيبات معطر، براي نگهداري مناسب نيستند. براي نگهداري بايد از محل خشك و خنك استفاده شود تا پياز شروع به رويش و سبز شدن نكند.
زنده کردن کاهو و کرفس پلاسيده
کمي آبليمو در آب سرد ريخته سپس کاهو و کرفس را در آن خيس کرده و چند ساعت درون يخچال قرار دهيد، تا تازگي خود را به دست آورد.
تلخي سير
سيررا هرگز زياد سرخ نكنيد ؛ زيرا طعم تلخي پيدا مي آند. کافي است فقط کمي تفت بدهيد.
طعم تازه سبزي فريز شده!
سبزي را داخل کيسه فريزر گذاشته و فريزر کنيد و موقع استفاده ، آنرا از فريزر خارج کرده و قبل از آب شدن يخ آن، سبزي را رنده کنيد، هم ريز مي شود و هم طعم سبزي تازه را مي دهد.
نگهداري طولاني مدت گوجه فرنگي
براي نگهداري، پس از انتخاب گوجه فرنگي مناسب و رسيده، آن ها را در کيسه هاي نايلكس يا کيسه ي فريزر بگذاريد؛ سپس آن را در قسمت زيرين يخچال جاي دهيد. گوجه فرنگي در شرايط مطلوب تا يك هفته تازه خواهد بود.
رفع پوسيدگي سيب زميني
اگر سيب زميني خام شما بر اثر گذشت زمان يا هر علت ديگر نرم و پلاسيده است ، آنها را به مدت نيم ساعت درون آب سرد بريزيد . دوباره سفت شده و تازگي خود را باز مي يابند.
رسيده شدن هلوي نارس
اگر مي خواهيد هلوي کال به سرعت رسيده شود ، هلوها را در جعبه اي که با روزنامه آن را پوشانده ايد ، قرار دهيد . به اين ترتيب گازهاي متصاعد خارج نشده و باعث رسيدن سريع هلو مي شود . همچنين روز نامه براي نگهداري موز نيز بسيار مفيد است.
کپک زدن مربا
بکي از دلايل کپک زدن مربا آن است که کاملاً پخته نشده است. اگر مرباي شما کپک زده يک لايه از روي آن را با قاشق برداريد و بقيه مربا را دوباره بپزيد. هنگام تهيه مربا، از قاشق چوبي استفاده کنيد.
آيا دوست داريد شما را با نکاتي ريز اما خواندني و کاربردي آشنا کنيم؟ همه ما در خانه داري با نکاتي برخورد مي کنيم که گاه سبب کندي در روال کار منزل و گاه باعث عدم آراستگي در وظايف ما مي گردد. مثل تخم مرغي که در هنگام پخت مي شکند يا ترک خوردن سيب زميني در حين پختن. در اين مطلب مي خواهيم راهکارهايي مفيد را به شما ارئه دهيم.
رفع بو از ظروف: براي برطرف کردن بوي ظروف کافي است که کمي آب گرم مخلوط با گرد خردل روي آنها بريزيد و بشوييد, بعد با آب ساده شستشو دهيد و خشک کنيد.
ريختن نمک در نمکدان: براي اينکه هيچ وقت نمک در نمکدان شما بر اثر رطوبت به هم نچسبد و به راحتي از نمکدان بيرون بيايد چند دانه برنج در نمکدان بريزيد.
خرد کردن پياز: براي اينکه موقع خرد کردن پياز اشک نريزيد چه بايد کرد؟
هنگام پوست کردن پياز,ساقه هاي جعفري را بجويد يا يک تکه نان يا يک تکه چوب کبريت لاي دندانهايتان قرار دهيد.
جلوگيري از سوختن شير: براي جلوگيري از سوختن شير در موقع جوشيدن لبه ظرف را با روغن چرب کنيد.
چگونه نگه داري کردن پنير: بهترين راه براي نگه داشتن پنير, پيچيدن در کاغذ آلومينيومي است.خرده هاي پنير را هيچ وقت دور نريزيد, بلکه با چنگال له کرده و با سس سالاد مخلوط کنيد و روي سالاد بريزيد. در ضمن خرده هاي پنير را مي توانيد روي پوره سيب زميني هم رنده کنيد و پوره را روي چراغ قرار دهيد تا لذيذتر شود.
چگونه پختن تخم مرغ شکسته
براي اينکه تخم مرغ ترک خورده را در آب بجوشانيد, قبل از اينکه آن را در آب بيندازيد, آهسته و آرام جاي ترک خوردگيهاي آن را آب ليمو يا نمک بزنيد.
چگونه باز کردن در بلوري بطري: هرگاه در بلوري بطري محکم شد يک قطعه پارچه پشمي را در آب جوش زده و به گردن بطري بچينيد در آن باز مي شود.
ترک خوردن سيب زميني:
براي اينکه سيب زميني هنگام پختن ترک نخورد مقداري کره يا روغن قبل از پختن سيب زميني روي آن بماليد. بدين ترتيب هم طعم بهتر و هم از ترک خوردن آن جلوگيري مي شود.
برطرف کردن بوي پياز از کارد يا چاقو:
با بريدن چند هويج بوسيله کارد يا چاقويي که بوي پياز مي دهد منجر به از بين رفتن بوي پياز مي شود.
پوست کندن هويج: آسان ترين راه براي پوست کندن هويج, قرار دادن آنها داخل آب جوش و به مدت ده دقيقه مي باشد. بدين صورت پوست هويج به راحتي کنده خواهد شد.
از بين بردن کرم چوب:
براي نابود کردن کرم چوب که وسايل چوبي خانه از قبيل کمد,ميز,صندلي را سوراخ مي کنند,بايد به قسمت هايي که کرم سوراخ کرده به مدت دوازده يا پانزده روز متوالي پياز بماليد.
پوست کندن گوجه فرنگي: اگر مي خواهيد گوجه فرنگي را به آساني و بدون آنکه لطمه اي به گوشت آن وارد شود بکنيد,نخست آنرا به مدت يک دقيقه در آب جوش بيندازيد. بدين صورت پوست آن به آساني کنده مي شود.
خوش عطر کردن قند: مقداري از وانيل را در درون ظرفي که قند را در آن قرار مي دهيد بگذاريد بدين صورت قند بوي خوبي خواهد گرفت.
راه هاي تشخيص ماهي تازه از ماهي کهنه يا مانده:
1- ماهي تازه,چشمهاي شفاف و روشني دارد. در حالي که ماهي مانده چشمهايش فرو رفته يا به حالت نيمه باز است.
2- گوش هاي ماهي تازه بايد به رنگ قرمز يا صورتي باشد.
3- با فشار دادن انگشت بر روي پوست ماهي تازه اثر انگشت نبايد بماند.
4- ماهي را در درون آب سرد بيندازيد در صورتي که روي آب شناور ماند تازه مي باشد.
از بين بردن خطهاي مداد رنگي:
موقعي که بچه اي ديوار اتاق را خط خطي کرد بهترين راه براي از بين بردن خطها,استفاده از خاکستر سيگار مي باشد.بدين صورت انگشت خود را به خاکستر سيگار آغشته کنيد و روي خطهاي رنگي بماليد. بدين طريق خط هاي روي ديوار از بين مي رود.
تميز کردن ماهي تابه سوخته: براي پاک کردن قابلمه يا ماهي تابه اي که غذا در اثر سوختگي به ته آن چسبيده است مي توان از طريق زير عمل نمود. ابتدا قابلمه را با آب گرم پر کنيد و مقداري نمک به آن اضافه نماييد. بدين وسيله با شستن به راحتي پاک مي شود.
اما اگر غذا محکم به ته قابلمه چسبيده, مقداري سرکه در داخل قابلمه ريخته و بجوشانيد.بدين وسيله کاملا پاک خواهد شد.
از بين بردن جرم قوري استيل:
براي بردن جرم, قوري را پر از آب کرده و مقداري نيز آب ليمو در داخل آب بريزيد و قوري را روي اجاق بگذاريد تا کاملا بجوشد بدين طريق جرم از بدنه قوري جدا مي شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید