نظافت يکي از فراگير ترين فعاليت ها در امور خانه داري است . و خانم هاي خانه دار روزانه با موارد بسياري از اين دست بر خورد مي کند . اغلب افراد براي تميز کردن ميز کابينت و سينک و هر آنچه در آشپزخانه مي باشد از اسفنج يا اسکاچ استفاده مي کنند. با توجه به موارد استفاده از اسکاچ ، احتمال وجود انواع ميکروب ها حتي باکتري هاي مختلف در آن زياد مي باشد.
بعد از هر بار استفاده از اسفنج آن را خشک کنيد. خشکي مانع از رشد ميکروب ها مي شود.
به گزارش گروه ترجمه سلامت نيوز، گفته مي شود که خانه از امنيت و سلامت کافي برخوردار است. اما بد نيست بدانيد که در همين مکان امن نيز ممکن است دست به اقداماتي بزنيم که به نظر سالم است اما سلامت افراد خانه را به خطر مي اندازد. خانه محلي است که 65% از سرماخوردگي ها و بيش از نيمي از مسموميت هاي غذايي در آن اتفاق مي افتد. آنچه در خانه انجام مي دهيم تاثير به سزايي در حفظ و پايايي سلامتي دارد. در ادامه به يک مورد از فعاليت هاي خانگي که ممکن است منجر به بيماري شود اشاره مي کنيم.
استفاده از اسکاچ(اسفنج)
کثيف ترين محل در هر خانه ، آشپزخانه مي باشد. زيرا در اين محل است که با لاشه حيوانات در سينک ظرفشويي و روي ميز کابينت کار مي کنيم. همان طور که مي دانيد گوشت خام حاوي باکتري E.Coli و سالمونلا به همراه ساير ويروس ها و باکتري ها مي باشد. اغلب افراد براي تميز کردن ميز کابينت و سينک و هر آنچه در آشپزخانه مي باشد از اسفنج يا اسکاچ استفاده مي کنند. با توجه به موارد استفاده از اسکاچ ، احتمال وجود انواع ميکروب ها حتي باکتري هاي مختلف در آن زياد مي باشد. اين وسيله ساده ترين و کثيف ترين شي ء آشپزخانه است. مي توان گفت که هر چه حساسيت بيشتري براي تميز کردن ميز آشپزخانه با استفاده از اسفنج مورد نظر داشته باشيم، ميکروب بيشتري را پخش مي کنيم.
ظرفي را پر آب کنيد و اسکاچ را داخل آن قرار داده تا حرارت ببيند. به موازات افزايش حرارت، باکتري ها کشته خواهند شد.
راه حل: براي رهايي از اين همه آلودگي بهتر است قبل از استفاده از اسفنج آن را در محلول آب و سفيد کننده(وايتکس) قرار دهيم. اين ساده ترين و ارزان ترين روش براي حفظ سلامت آشپزخانه مي باشد. بعلاوه بعد از هر بار استفاده از اسفنج آن را خشک کنيد. خشکي مانع از رشد ميکروب ها مي شود. روش ديگر براي ممانعت از رشد باکتري ها در اسفنج يا اسکاچ آشپزخانه ، حرارت دادن آن است. براي اين کار لازم است ظرفي را پر آب کنيد و اسکاچ را داخل آن قرار داده تا حرارت ببيند. به موازات افزايش حرارت، باکتري ها کشته خواهند شد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید