«خوشبيني باوري است که انسان را به موفقيت سوق ميدهد. هيچ کاري بدون اميد و اعتماد به نفس به سرانجام نميرسد!»
اين جمله کوتاه کافي است تا به اهميت و ارزش خوشبيني در زندگي هر فردي پي ببريد. تحقيقات نشان ميدهد که افراد خوشبين طول عمر بيشتر و استرس کمتري دارند، با توجه به اين گفته ها شما نيز سعي کنيد خوشبيني و مثبت انديشي را از کودکي در ذهن فرزندتان القا کنيد. نکاتي که در مطلب زير آمده است شايد بتواند تا حدودي شما را با القاي خوشبيني و خوشباوري در فرزندتان آشنا کند. مطلب زير را بخوانيد و زندگي را به فرزندتان بياموزيد.
1- خودتان را مثالي در نظر بگيريد
اگر شما فرد خوشبين و مثبت انديشي هستيد، براي فرزندتان شانس بسيار زيادي وجود دارد تا او هم مانند شما مثبت انديش باشد. پس سعي کنيد همواره مثال خانوادگي خوبي براي فرزندتان باشيد. همواره در مورد موارد مثبت صحبت کنيد و هميشه بهترينها را آرزو کنيد. حتي اگر همه چيز در زندگيتان رو به راه نباشد! هنگامي که به موفقيت دست پيدا کرديد به خودتان روحيه دهيد و بگذاريد فرزندانتان نيز از موضوع باخبر شوند. سعي کنيد محيطي مثبت و پرانرژي را براي افراد خانواده و به خصوص فرزندتان فراهم کنيد.
حتي اگر همه چيز در زندگيتان رو به راه نباشد هنگامي که به موفقيت دست پيدا کرديد به خودتان روحيه دهيد و بگذاريد فرزندانتان نيز از موضوع باخبر شوند.
2- از برچسب زدن منفي بپرهيزيد
متاسفانه بسياري از والدين عادت دارند تا همواره نکات منفي فرزندانشان را گوشزد کنند، مثلاً هميشه به آنها ميگويند: «خجالتي، سختکوش اما کم هوش و...» اين عمل ممکن است تاثيرات منفي و مخرب بسياري بر روي شخصيت فرزندتان بگذارد. براي مثال هنگامي که والدين همواره به فرزندانشان سرکوفت بزنند در ضمير ناخودآگاه فرزندشان اين مسئله بوجود ميآيد که واقعا انسان کند ذهن و کمهوشي است و شايد همين مسئله کل زندگي او را تحت تاثير قرار دهد و براي هميشه خود را يک بازنده بداند. در مورد خجالتي بودن نيز همين طور است شايد اين برچسب زدن باعث تخريب شخصيت او شود. پس هيچگاه برچسب منفي به فرزندانتان نزنيد.
3- به قسمت روشنتر زندگيتان بنگريد
به فرزندانتان کمک کنيد تا در هر موقعيت به «توفيق اجباري» دست پيدا کنند. آنها را طوري تربيت کنيد تا در هر زماني فقط به روشناييهاي زندگي بنگرند. سعي کنيد هميشه به جاي تحميل کردن، موقعيتهاي مناسب و روشن به طور طبيعي به سراغ فرزندانتان بيايند. مثلا اگر بيمار هستند و نميتوانند براي بازي و تفريح به بيرون از منزل بروند شرايطي را برايشان مهيا کنيد که متوجه شوند شما در کنار آنها هستيد برايشان کتاب بخوانيد، آنها را به نقاشي کشيدن تشويق کنيد و با آنها صحبت کنيد. بگذاريد تا از وجود شما و محبتهايتان لذت ببرند. اينگونه است که آنها از بيماري و خانهنشيني اظهارناراحتي نميکنند.
4- به دنبال فرصتها بگرديد
فرزندانتان را منتقدانه نظاره کنيد. نگاه کنيد مشتاق به انجام دادن چه کاري هستند و در چه کاري تبحر دارند. براي مثال اگر علاقه و تبحر آنها در زمينه تحصيلي است فرصت درس خواندن در مدرسه خوب و مناسب و ... را برايشان ايجاد کنيد يا اگر در ورزش استعدادي از خود نشان مي دهند سعي کنيد آنها را به باشگاههاي ورزشي درست و ... بفرستيد نگذاريد استعدادها و تبحرهايشان به هدر رود، سعي کنيد تا جايي که توان داريد برايشان موقعيت و فرصت مناسب فراهم کنيد.
5- تشويق کنيد
به فرزندتان ياد بدهيد و آنها را تشويق کنيد تا راههاي متفاوت را قاپ بزنند. تشويقشان کنيد تا در فعاليتهاي متفاوت شرکت کنند. به آنها ياد بدهيد که شرکت کردن در فعاليت و کارهاي متفاوت بسيار مهمتر و پرارزشتر از پيروز شدن است هر چند که پيروزي نيز بسيار خوب است. تشويقشان کنيد تا خلاق باشند و کارهاي خلاقانه انجام دهند. بگذاريد بسياري از کارهايشان را خودشان انجام دهند. بعضي از کارهاي خانه را به آنها بسپاريد تا مسئوليتپذير شوند. برايشان از افراد خلاق و داستان زندگي آنها صحبت کنيد و تشويقشان کنيد تا به موفقيت دست پيدا کنند.
6- دورنمايي مثبت بوجود آوريد
بسيار مهم است تا دورنمايي مثبت را در ذهن و فکر فرزندتان تلقين کنيد. به جاي اينکه به آنها روش نشان دهيد و راهنماييشان کنيد، بگذاريد تا خودشان روش را پيدا کنند و همواره به آنها بياموزيد تا با افکار منفي در زندگي مبارزه کنند و براي هر اتفاقي در زندگي راه حلي منطقي پيدا کنند و با پيدا کردن نکات مثبت، نقاط تاريک زندگي را براي خود آسان کنند.
بانوي شرقي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید