-اسلام و احترام پدر
اسلام براي پدراني که وظيفه ي خود را به درستي انجام مي دهند، ارزش و احترم قائل است. اين ارزش و احترام به حدي است که در آيات قران پس از انجام وظيفه ، احترام به خدا و اطاعت از فرمانش از احترام به والدين ياد شده است.در اينجا چند نمونه از موارد ارزش و احترام پدر را ذکر مي کنيم :
ـ اصل بر رعايت حکم پدر است و بدون اجازه ي او، جز در واجبات نمي توان گام برداشت. فرزند وظيفه دارد بال رحمت و عنايت خود را در زير پاي پدر و مادر بگستراند.فرزند حق اهانت به پدر را ندارد، حتي گفتن اف. حرمت پدر چون حرمت خداست و نمي توان آبروي پدر را زير سؤال برد و شخصيت ا و را خدشه دار کرد. حال اين همه احترام براي پدري است که تمرين عظمت و لياقت کرده باشد، عواملي که سبب بغض و نارسايي در رشد و حيات خود و کودک است از خود دور کند و براي صلاح و فساد فرزندش و جامعه بينديشد.
- اهميت نقش پدر
پدر در جنين از دو لحاظ سهم دارد :
1) وراثت
2) محيط.
از نظر وراثت نيمي از کروموزوم هاي جنين از پدر و نيمي از مادر است. ممکن است پدر بيماري داشته باشد و از طريق کروموزوم ها به کودک نيز منتقل مي شود. رفتار پدر الگو و غرور او کارساز است. شيوه محبت يا خشونت ، اتکاي به نفس ، قاطعيت پدر و… همه براي کودک در س و آموزنده مي باشد. رابطه ي پدر با فرزند بايد بر اساس انس و تفاهم باشد، براساس انديشه و تدبر، تحسين و تشويق، بکارگيري شيوه الگويي مناسب و همت گذاشتن براي سازندگي و رشد و شخصيت او باشد. پدر از لحاظ محيط نيز نقش دارد. اگر پدر فردي پاک، شريف، مؤمن و متعبد باشد کودک از او تأثير مي پذيرد و اگر پدر آلوده باشد ناخواسته کودک نيز آلوده خواهد شد. طرز فکرها، فلسفه ها، ادبيات و هنر، اخلاق و رفتار و جرائم و انحرافات، مواضع سياسي و اقتصادي همه در کودک مؤثر است و شخصيت کودک را تحت تأثير قرار مي دهد.
? تصور کودک از پدر
طفل از زمان تولد تا حدود دو ماهگي شديداً وابسته به مادر است و مادر را مرکز آرزوها و آمال خود مي داند. به تدريج که کودک وارد دو ماهگي مي شود، پدر وارد زندگي و ذهن و تصور او مي شود. کودک اين را در مي يابد که پدر براي او پناهگاه است، معلم است، رهبر و قانونگذار است. تصور اينکه پدر از مادر کم اهميت تر است از جهاتي درست است اما در مواردي نيز نقش پدر مهم تر از مادر مي باشد. تجسم عالم شعور، مظهر عقل و دانش در خانواده در قبضه ي پدران است و طفل پدر را به اين گونه مي شناسد.کودک به تدريج که بزگتر مي شود تصوراتي از پدر را در ذهن خود پرورش داده و آنها را پروبال مي دهد. از جمله تصوراتي که کودک از پدر خود دارد عبارتند از :
الف ) چهره برجسته خانواده
ب ) همانندي با پدر
ج ) ضامن رفع نيازها
د ) عامل تأمين امنيت
ه )مرکز دانايي و انديشه.
الف ) چهره برجسته خانواده :
کودک در سن ?-? سالگي پدر را بزرگترين شخصيت و عاقل ترين افراد مي داند. اگر کسي عليه پدر چيزي بگويد، ا و از پدر خود دفاع مي کند. کودک در خانه با پدر رفتاري رسمي دارد و بيشتر اوقات از کانال مادر با پدر ارتباط برقرار مي کند.
ب ) همانندي با پدر :
از نظر روان شناسان، کودک ?-? ساله مخصوصاً پسر بچه ها پدر را الگوي خود قرار مي دهند. پدر از نظر کودک سمبل قدرت است. ضامن خانواده است و همه ي آرزوي کودک اين است که مثل پدرش باشد.
ج ) ضامن رفع نيازها:
پدر از نظر کودک ضامن رفع نيازهاست. هر چيزي را که اعضاي خانواده احتياج دارند ، پدر تهيه مي کند، کودک در سايه پدر، نيکو پرورش مي يابد. هر چقدر سن کودک بيشتر شود، ديد او نسبت به ضمانت پدر بيشتر مي شود بطوريکه در سنين نوجواني مادر را عامل مهر و محبت و پدر را عامل تأمين زندگي و انضباط مي داند.
د ) عامل تأمين امنيت :
اگر خطري براي کودک پيش آيد به پدرش پناه مي برد.
ه ) مرکز دانايي و انديشه:
پدر نماينده ي دنياي خارج کودک است، مرکز دانايي و آگاهي است. کودک گمان دارد که پدرش در همه ي اصول و قواعد داناست. حتي کودکاني که نسبت به پدر ديد منفي دارند باز هم درباره ي پدر تعصب دارند و عقل و فکر او را تحسين مي کنند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید