يکي از بهترين هدايايي که پدر و مادر ميتوانند به فرزندشان بدهند، امکان شاد زيستن و شاد بودن است. براي شاد بودن نيازي به ثروت و دارايي فراوان نيست بلکه ميتوان با ساده ترين و پيش پا افتاده ترين وسايل و امکانات نيز کودکان را شاد کرد.
بچه هايي که بتوانند احساسات و عواطف شاد درونشان را بشناسند و درک کنند، به طور يقين ميتوانند آن را در سراسر زندگي خود حفظ کنند. شادي کودکان موجب تقويت روحيه، انگيزه، عزت نفس و پايداري آنان ميشود. والدين ميتوانند با استفاده از روشهاي سادهي زير، شادي و نشاط را در وجود بچهها زنده نگهدارند.
1) با فرزندتان به بازي و جست و خيز بپردازيد و با هم توپ بازي کنيد. در روزهاي برفي زمستان، آدم برفي درست کنيد و با او برف بازي کنيد.
2) با صداي بلند با او بخنديد، لطيفه بگوييد، داستانهاي طنزدار و خندهدار بخوانيد، ترانههاي شاد زمزمه کنيد و به دنبال سرگرميهاي شاد کننده باشيد. خنده از فشارهاي رواني ميکاهد و باعث ميشود که اکسيژن بيشتري به مغز و بدن برسد. پس ميتوان با روحيهي بهتري به حل مشکلات پرداخت.
3) کودکان موفق، کودکاني شادند و کودکان شاد، کودکاني موفق هستند. اگر قصدتان فراهم آوردن يک زندگي توام با تلاش و کوشش است، سعي کنيد عاداتي را در فرزندتان تقويت کنيد که روحيهي تحمّل و مقاومت را در او بالا ببرد.
4) کمک کردن و حمايت کردن را به کودک بياموزيد. هر کودکي براي اينکه احساس ارزشمندي کند، نيازمند حسّ تعلّق نسبت به گروهي است که در آن زندگي ميکند. از فرزندتان بخواهيد تا اسباب بازيهاي قديمي و وسايلي را که مدتهاست به سراغشان نرفته، به بچههاي مستمندي که ميشناسد، هديه دهد.
براي انتقال شادي لازم است تا روابط شما با اعضاي ديگر خانواده مانند همسرتان نيز شاد باشد . روابط محبت آميز همراه با احترام و پذيرش مي تواند شادي را دو چندان کند .
5) در مورد تشويق فرزندتان خلّاق باشيد. وقتي که فرزندتان در انجام کاري موفق شده و توانسته است که به هدفش برسد، تنها به او نگوييد «آفرين! خيلي خوب است» بلکه سعي کنيد با يافتن کلمات و جملاتي که شادي و مسرت شما را از پيروزي و موفقيت او نشان ميدهد، او را تشويق و حمايت کنيد. براي مثال بگوييد: «داستاني که در بارهي قهرمانان خياليت نوشته بودي، خيلي واقعي و ملموس نشان ميداد و من احساس کردم که داستان تو از يک ماجراي واقعي سرچشمه گرفته است.»اين گونه جملات، مفهوم بيشتري از يک آفرين گفت ساده در بر دارند و موجب تقويت حسّ شايستگي و ارزشمندي فرزندتان ميشوند ولي مراقب باشيد که تشويقها بيش از حدّ لازم نباشد.
6) نسبت به تغذيهي فرزندتان دقيق باشيد. اگر او بداخلاق و ايرادگير است در صورتي که بيمار نباشد، شايد گرسنه باشد.
7- هنر دروني فرزندتان را کشف کنيد و به او کمک کنيد تا شکوفا شود. پرداختن به علائق و نياز هاي دروني راه را براي تخليه هيجاني و کسب آرامش براي فرزندتان باز تر مي کند . بنابراين به جاي اجبار و تحميل خواسته ها و علائق خود، اجازه دهيد او درونش را بشناسد و پرورش دهد .
8- به صحبت فرزندتان فعالانه گوش دهيد و به او توجه کافي نماييد و به او و سخنانش احترام بگذاريد. کودکاني که احساس هاي بهتري از خود دارند و عزت نفس بالاتري دارند شادتر زندگي مي کنند.
9- پر واضح است که هر پدر و مادري دوست دارد که فرزندشان بهترين باشد اما بايد به استعدادها و تواناييهاي بچهها نيز توجه کرد.
11- روش حل مساله را به فرزند خود ياد بدهيد. از بستن بند کفش گرفته تا عبور بيخطر از خيابان، از غذا خوردن گرفته تا يافتن جواب مساله رياضي، همگي از جمله آموزشهايي هستند که هر پدر و مادري براي رسيدن فرزند به استقلال فردي به او بايد بياموزند.
12- امکان درخشيدن را به کودک بدهيد. هر کودکي توانايي و استعداد خاصي دارد. چرا نبايد اين امکان را به او داد تا خودي نشان دهد؟ آيا او کتاب خواندن را دوست دارد؟ اگر چنين است در اين صورت ميتوانيد به او اجازه دهيد زماني که شما آشپزي ميکنيد يا به گلها ميرسيد برايتان کتاب بخواند. و يا اگر به باغباني گرايش زيادي نشان مي دهد آبياري گل و درخت ها را به بسپاريد و يا به او کمک کنيد تا گياهي بکارد يا تکيه گاهي براي يک شاخه خميده درست کند .
برگرفته از کتاب "فرزند صالح"
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید