پُر شدن خزانه خانواده با صرفهجويي
يکي از آسيب هايي که هميشه خانواده ها را رنج مي دهد جور نبودن دخل وخرج آنان است که برخي از آن مربوط به کم بودن در آمد است که نمي توان آنرا انکار کرد اما جالب است بدانيد افرادي که درآمد کمي هم ندارند در اکثر موارد از اين موضوع رنج مي برند و در بين کساني که نمي دانند چگونه پولشان خرج شده است خانم ها حضور فعال تري دارند.
از آن گذشته خانم ها با نظارت و مديريتي که بر امور خانواده و همسر و فرزندان خود دارند ، بهتر مي توانند بر نحوي خرج کردن کل خانواده نظارت کنند.اين مقاله به شما خانواده هاي گل تبيانب کمک مي کند تا نيمه ي ماه پولتان تمام نشود و لااقل تا 27 ماه از حقوقتان باقي بماند!!!
***
آدم نميدونه كه اين پول چطور تموم ميشه! هنوز هفته اول ماه نگذشته تمام حقوق خرج شده! همه چيز گران است و دخل و خرجمان به هم نميرسد. قسطها دارد عقب ميافتد و بچهها هر روز خرجشان بيشتر از قبل ميشود. واي نميدانم با اين همه مشكل چه كنم !!!
اگر اينها درد دلهاي شما نيز باشد ممكن است همه تقصيرها گردن گراني نباشد و كمي در مديريت مالي خانواده مشكل پيدا كرده باشيد.
معمولا چيزهايي وجود دارد كه روي هم انبار شده است بي اينكه استفادهاي داشته باشد و در عوض چيزهايي هست كه بايد ميخريديد و نخريديد.
خوب بهتر نيست كمي با دقت به زندگي خود نگاه كنيد. معمولا چيزهايي وجود دارد كه روي هم انبار شده است بي اينكه استفادهاي داشته باشد و در عوض چيزهايي هست كه بايد ميخريديد و نخريديد.
شما براي پرداخت قرضهايتان قرض هم ميكنيد؟ واي! پس لازم است نگاهي به اين مطلب و تجربيات دوستانتان بيندازيد:
وقتي رانندگي ميكنيد راديو هر چند دقيقه يك بار و لابه لاي برنامهها آگهي پخش ميكند. وقتي در اينترنت هستيد مدام آگهيهاي بازرگاني جلوي چشمتان رژه ميرود و تا ميآييد روزنامهاي بخوانيد بخش آگهيهاي آن خوشرنگتر از مطالب صفحه با شما صحبت ميكند.
تلويزيون هم كه سنگ تمام گذاشته و پنهان و آشكار شما را به مصرف بيشتر دعوت ميكند. حتي ممكن است به در منزلتان نيز آگهي تبليغاتي چسبانده باشند يا يك مشت برگه آگهي به درون خانه و داخل جعبه پست انداخته باشند. ميبينيد كه مصرفگرايي همه جا چنبره زده است و هيچ بعيد نيست كه به ذهن شما نيز راه پيدا كرده باشد و خوب به هر حال آدم ممكن است خواسته و ناخواسته وسوسه شود.
از همه اين حرفها گذشته اگر ميخواهيد بدهيهايتان را صاف كرده و به آرامش ذهني دست پيدا كنيد ، بايد به صورت ريشهاي با اين مشكل برخورد كرده و جلوي ولخرجيهاي بيهوده خود را بگيريد.
اولين كاري كه كردم اين بود كه به بازار نرفتم مگر اينكه نياز ضروري پيش بيايد و قبل از خريد نيز ليست مينوشتم و پولي را كه حدس ميزدم نياز است با خودم ميبردم نه بيشتر.
سيما ميگويد: «تا مدتي قبل عادت داشتم بيشتر پولي را كه در خانه بود بردارم و به خيابان و مركز خريد بروم و موقع بيكاري آنجا پرسه بزنم. واقعا قصد نداشتم چيزي بخرم اما وقتي وارد آنجا ميشدم ميديدم خيلي چيزها احتياج دارم.
وقتي خريد ميكردم بعد از چند وقت ميديدم اين وسايل آنقدرها هم مورد نياز نيست و فقط اشتهاي بياندازه خريد مرا به خريدن واداشته است. بعد از آن متوجه شدم اگر پولهايمان را جمع كرده بودم ميتوانستم به يك سفر هيجان انگيز بروم يا براي خريد خانه سرمايهگذاري كنم. ديدم بهتر است وقت را تلف نكنم اولين كاري كه كردم اين بود كه به بازار نرفتم مگر اينكه نياز ضروري پيش بيايد و قبل از خريد نيز ليست مينوشتم و پولي را كه حدس ميزدم نياز است با خودم ميبردم نه بيشتر. سعي ميكردم مستقيم سراغ جاهايي بروم كه اين موارد مورد نياز را ميفروشند. در مرحله بعدي سعي كردم به جاي وقت گذراني در بازار به محلهايي مثل نمايشگاههاي هنري يا موزه و پارك بروم. جاهايي كه احتياج نبود بيخودي پول خرج كنم. »
در اكثر موارد بيشتر ولخرجيهاي روزانه ما تنها از روي عادت شكل ميگيرند. در بسياري از مواقع اين مخارج روزانه غير ضروري به نظر ميرسند همين مخارج اندك اگر صرفهجويي شوند ميتواند به مصارف مفيد و سرمايهاي برسند.
به عنوان مثال سحر خانمي 45 ساله است كه از اضافه وزن رنج ميبرد. او هر روز صبح موقع سر كار رفتن يك كيك 500 توماني ميخريد و در عوض هميشه فكر ميكرد كاش اينقدر پول اضافه ميآمد كه ميتوانست يك وسيله ورزشي براي ورزش در خانه بخرد. يك روز او تصميم گرفت به جاي خريد كيك لقمه نان و پنيز كه سالمتر است را سر كار ببرد. در عوض اين 500 تومانيها را در جايي پسانداز كند. او حساب كرد اگر هر روز 500 تومان كنار بگذارد ميشود ماهي 15 هزار تومان و سالي 180 هزار تومان كه براي خريد وسيله ورزشي كه در نظر داشت كاملا كافي بود. او با اين كار هم به كاهش وزن خود كمك كرد و هم پس از يك سال با پول همان كيكهايي كه چاقترش ميكردند يك وسيله ورزشي خريد كه توانست هفتهاي نيم كيلو خود را لاغر كند.
شما هم ميتوانيد اين روش را امتحان كنيد و از حالا با يك برنامهريزي شبانه از خانه ناهار ببريد. تمامي آداب خرج كردن خود را مجددا ارزيابي كرده و ببينيد كه آيا انجام آنها ضروري است يا خير؛
به خودتان بگوييد: نه !!!
همه چيز را در بانك ميگذارم تا جلوي دستم نباشد. اين روش امير است كه هيچ كنترلي بر ولخرجيهاي خودش ندارد. او مطلقا از كارت بانكها نيز استفاده نميكند زيرا فرقي با پول نقد ندارد و همراه بودنش ولخرجي او را تحريك ميكند.
او ميگويد: از يك جايي بايد شروع ميكردم. پس از در آمد خود و خانمم همه مخارج ضروري را حساب كرديم و ما بقي را در بانك ميگذاريم. هر وقت به يك رقم خوب ميرسد با يك برنامهريزي دقيق آن را براي وام قرض الحسنه يا مسكن سرمايهگذاري ميكنيم. هدف نهايي ما نيز خانه دار شدن است.
پيشنهاد براي شما:
- سعي کنيد از مراکز خريد ي که قيمت مناسب تري دارند ،خريد کنيد .برخي از اين مراکز خريد باکلاس همان جنس هاي ايراني خودمان را به نام ترک و غيره با قيمتي چند برابر مي فروشند.
- سعي کنيد خرج هايتان را بنويسد تا در پايان ماه نگوئيد نمي دانم پولم چه شد!
- وقتي بي رويه از برق وتلفن و اينترنت و ..استفاده مي کنيد به فکر فيش آخر ماه هم باشيد.
- مي توان مهاني خاطره انگيزي داد اما در تعداد غذا وميوه و شيريني اصراف نکرد.
- برنامه ريزي اينجا هم به شما کمک خواهد کرد. ابتداي هر ماه ليست اقلام مورد نيازتان را بنويسيد و هدفمند براي خريد از خانه خارج شويد.
- قبل از اينکه وارد مغازه شويد و قيمت جنسي را بپرسيد با خود بگوييد :آيا واقعا به خريدش نياز دارم؟
مراقب باشيد خسيس نشويد و وقتي خزانهتان پر شد با خانواده تفريح و كمي هم ولخرجي كنيد ولي آن هم حساب شده باشد.
منبع :چها ديواري - با تغيير
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید