آيا توجه به نقش و اثر تقويت همه جانبه، از جمله تقويت نظامي، از عراق نميتوانست در پيشبيني پايان جنگ به ما كمك كند؟
واقعيت محسوس اين بود كه قدرتهاي جهاني از عراق حمايت ميكردند، ولي دستيابي به مرزهاي دقيق اين واقعيت آسان نبود. البته ما با تسليم نشدن به اين واقعيتهاي محسوس توانستيم به نحوي قدرت نوپاي جمهوري اسلامي را درعرصهي جهاني به نمايش بگذاريم. وگرنه چه كسي است كه نداند قدرتهاي بزرگ، خواهان پيروزي ما در عمليات بيتالمقدس، والفجر8، و يا كربلاي 5 نبودند.
در حقيقت ايران هيچگاه با تكيه صرف به واقعيتها و يا با تسليم شدن در برابر آنها حركت نميكرد. خود انقلاب ما در اثر تسليم نشدن به واقعيتهاي محسوس جاري آن زمان به وقوع پيوست.
مقاومت در مقابل متجاوز و ممانعت از پيشروي بيشتر عراق هم از اين مقوله بود. در حقيقت ايران واقعيتي بود كه دنيا نميخواست آن را تحمل كند، ولي پايمرديها و هشت سال نبرد بالاخره جهان را وادار به قبول اين امر كرد.
منبع: كتاب آشنايي باجنگ جلد 2 - صفحه: 57
سازمان ملل در قبال پيروزيهاي ايران چه واكنشي بروز داد. آيا در رفتار آن تغييراتي حاصل شد؟
پس از پيروزيهاي بزرگ ايران در عملياتهاي فتحالمبين و بيتالمقدس، شوراي امنيت پس از 22ماه سكوت خود را شكست.
در واقع، اين 22 ماه فرصتي براي عراق بود تا به تحكيم مواضع خود بپردازد؛ ولي پس از اجراي دو عمليات فتحالمبين و بيتالمقدس و از بين رفتن برتري نظامي عراق، شوراي امنيت قطعنامهي 514 را در 21 تير 1361 تصويب كرد و در آن خواستار آتشبس و عقبنشيني دو كشور به مرزهاي بينالمللي شد. در حالي كه قبل از آن و پس از آزادسازي خرمشهر، صدام حسين اعلام كرده بود كه به مرزهاي بينالمللي عقبنشيني ميكند.
منبع: كتاب آشنايي باجنگ جلد 2 - صفحه: 38
هدف از عمليات رمضان، كسب يك موقعيت سياسي و نظامي برتر و ضروري براي آغاز مذاكرات در جنگ بوده است؟
عمليات رمضان براي به دست آوردن موضع برتر نظامي در جبهههاي جنگ بود و چون در آن زمان شرايط ايران كه اصليترين آنها تعيين متجاوز و دريافت غرامت بود پذيرفته نشده بود.
در آن شرايط، دورنماي مثبتي براي آغاز مذاكرات تصور نميشد. در صورتي كه تغييرات حاصله از تحولات نظامي به نحو مطلوب پديدار ميشد.
منبع: كتاب آشنايي باجنگ جلد 2 - صفحه: 43
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید