تغذیه مناسب و دریافت همه گروههای غذایی و ریزمغذیها، در عملکرد صحیح همه اندامها و ارگانهای بدن نقش دارد. یکی از این قسمتها غده تیروئید است که تغییرات عملکردی آن ارتباط زیادی به نوع تغذیه دارد.
محمد جواد حسینزاده، متخصص تغذیه گفت: ید از عناصر اصلی سازنده هورمونهای تیروئیدی است که کمبود آن موجب کمبود در ساخت هورمون تیروئیدی و در پی آن بزرگ شدن تیروئید یا گواتر میشود.
کمبود مواد حاوی ید و در نتیجه کمبود ساخت و ترشح هورمونهای تیروئیدی صدمات جبرانناپذیری ایجاد میکند از جمله: اختلالات یادگیری در کودکان و کرتیستیم که عقب ماندگی غیرقابل برگشت مغزی است.
حسینزاده در ادامه گفت: افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند، در زمینه مصرف برخی موادغذایی از جمله سویا، کاهو، کلم و برخی گیاهان و سبزیجات، احتیاط کنند و در صورت تمایل به مصرف بهتر است این مواد را بصورت بخارپز و حرارت دیده استفاده کنند تا عوامل ایجاد کننده پرکاری غیرفعال شود.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: برای جبران کم کاری تیروئید طرح غنیسازی ید در نمک که در حال حاضر انجام میگیرد، بسیار مفید است و اشکالات رشدی و یادگیری که در نتیجه کمبود ید حاصل میشود، بدین روش جبران میشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید