«یا ایها الذین امنوا کونوا انصارالله کما قال عیسی ابن مریم للحواریین من انصاری الی الله قال الحواریون نحن انصار الله فامنت طائفة من بنیاسرائیل و کفرت طائفة فایدنا الذین امنوا علی عدوهم فاصبحوا ظاهرین».
''ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید! یاران خدا باشید همان گونه که حضرت عیسی علیه السلام به حواریون (اصحاب حضرت عیسی) گفت: یاران من در راه خدا چه کسانی هستند؟ حواریون گفتند: ما یاران خداییم. پس گروهی از بنی اسرائیل ایمان آوردند و گروهی کافر شدند، و کسانی را که ایمان آوردند در برابر دشمنانشان یاری دادیم تا پیروز شدند.''
خطابی است به اهل ایمان به صورت «یا ایها الذین امنوا»:
ای اهل ایمان! یاران خدا باشید. این تعبیر (یاران خدا باشید) تعبیری خاص در قرآن کریم است و یک تعبیر "
''استعطافی'' " (طلب عطوفت و مهربانی) است. وقتی قرآن میخواهد مردم را در راهی که به سوی خدا و در واقع به سوی سعادت خودشان دارند دعوت کند، به این اعتبار که مردم را به دین خدا دعوت میکند و دین خدا راهی به سوی خداست، چنین تعبیر میکند که خدا را یاری کنید.
برای اینکه بینش و توحید انسان خدشهای نپذیرد و انسان خیال نکند که العیاذبالله خدای عالم نیازمند به نصرت و کمک انسانهاست، مطلب را به اینصورت بیان میکند که خداوند غنی مطلق و بینیاز از همه عالم و عالمیان است و همه عالم و عالمیان نیازمند به او و بلکه نیاز مطلق به او هستند تا از جنبه توحیدی کوچکترین خدشهای وارد نشود.
هر کس کوچکترین توهمی کند که با کاری که انجام میدهیم، نمازی که میخوانیم، روزهای که میگیریم، جهادی که میکنیم و حجی که انجام میدهیم، به خدا کمکی کردهایم، این بر ضد اصل توحید است.
ولی تعبیرات خداوند متعال در قرآن آنچنان دوستانه است که گویی دوستی با دوستی سخن میگوید: ای انسانها بیایید خدای خود را یاری کنید.
در واقع " ''خودیاری'' " را " ''خدایاری'' " تعبیر میکند. ای اهل ایمان یاوران خدا باشید، حزبالله باشید، جندالله باشید. در قرآن چندین بار تعبیر " ''حزبالله'' " و " ''جندالله'' " آمده است.
پس ترجمه بخش اول آیه چنین است :
ای اهل ایمان! یاوران خدا باشید. آنچنانکه عیسی پسر مریم خطاب به حواریین گفت: کیستند یاران من به سوی خدا؟ حواریین گفتند: ما هستیم یاران خدا.
در تعبیر عیسی علیه السلام تعبیر توحیدی مطلب آمده است و در تعبیر حواریین تعبیر استعطافی مطلب.
حضرت عیسی اینچنین به حواریین و به بنی اسرائیل خطاب کرد: کیستند یاران من به سوی خدا، یعنی در این حرکت به سوی حق، یاران من کیستند؟
حواریین به همین سوال جواب مثبت دادند؛ ولی " ''ماییم یاران تو به سوی خدا'' " را به تعبیر " ''ماییم یاران خدا'' " بیان کردند. این نشان میدهد که همان مطلب است که به این تعبیر بیان میشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید