با توجه به نحوه ي برخورد متفاوت زن و شوهرها با احساسات رنج آور در زندگي، اين سؤال مطرح ميشود كه زن و شوهر براي تحكيم عشق و علاقه ي خود چه ميتوانند بكنند تا پيوند زناشويي آنها حفظ شود؟
كارشناسان امور زناشويي براساس تحقيقاتي كه روي زندگي زوجهاي موفق انجام داده اند توصيه هاي خاصي براي مردها و زنها و همچنين پيشنهادهايي كلي براي هر دوي آنها دارند:
با توجه به نحوهي برخورد متفاوت زن و شوهرها با احساسات رنجآور در زندگي، اين سؤال مطرح ميشود كه زن و شوهر براي تحكيم عشق و علاقه ي خود چه ميتوانند بكنند تا پيوند زناشويي آنها حفظ شود؟
كارشناسان امور زناشويي براساس تحقيقاتي كه روي زندگي زوجهاي موفق انجام دادهاند توصيه هاي خاصي براي مردها و زنها و همچنين پيشنهادهايي كلي براي هر دوي آنها دارند:
1- توصيه به مردها اين است كه در مقابل درگيري ها عقبنشيني نكنند بلكه درك كنند كه اگر همسرشان اختلافي را مطرح ميكند ممكن است اين كار را از روي عشق، و به خاطر سلامت رابطه شان انجام دهد.
2- وقتي نارضايتي امكان بروز نيابد، بر فشار دروني فرد افزوده ميشود و بالاخره به صورت زبانهاي از آتش خشم در ميآيد؛ اما وقتي كه شخص بتواند ناراحتي خود را به هر نحو مطرح كند و براي آن پاسخي بيابد فشارهاي دروني اش فروكش ميكند. شوهرها بايد درك كنند كه خشم يا ناخشنودي همسرشان به منزله ي حمله به شخصيت آنها نيست. عواطف زن ها در اغلب اوقات جاي ترديد باقي نميگذارد و قدرت درك آنها را در مورد موضوع مربوط نشان مي دهد.
3- مردها همچنين نبايد سعي كنند با ارائه ي يك راه حل عملي سر و ته قضيه را هم آورده، گفت و گو را خاتمه دهند. براي زن خيلي مهم است كه شوهرش به گله هاي او گوش كند و با احساسات او در مورد موضوع، همدلي نمايد (گرچه لزومي ندارد با او موافق باشد). ارائه ي سريع راه حل براي زن، به معني ناديده انگاشتن احساساتش توسط همسر ميباشد. در بيش از نيمي از موارد وقتي زن حس كند به نظريات و احساساتش توجه شده، آرام ميگيرد.
4- مشكل اصلي مردها اين است كه هسمرانشان در بيان شكايتهاي خود بيش از حد شدت و حرارت نشان ميدهند، به همين دليل زنها بايد مراقب باشند كه شخصيت مردها را مورد حمله قرار ندهند، چون حمله به كل شخصيت مرد موجب جبههگيري يا سكوت سهمگين او شده، حاصلي جز رنجش ندارد و فقط دعوا را حادتر ميكند. يك روش سودمند براي زنان اين است كه انتقاد خود را با ملاطفت و در لا به لاي جملاتي كه حاكي از عشق به همسرشان است، بيان كنند.
5- در هنگام بحث، افراد موفق سعي ميكنند جهت بحث را به مسيري صحيح هدايت كنند تا موجب كاهش تنش بشود. اين عمل ساده همانند يك ترموستات عاطفي است كه جلوي جوشش شديد احساسات را ميگيرد و به طرفين فرصت ميدهد كه بتوانند روي موضوع مورد بحث تمركز كنند.
6- راهِ حفظ ازدواج، تمركز بر روي موضوعات مورد اختلاف زن ها و شوهرها نيست، بلكه بايد هشياري عاطفي مشترك ميان زن و شوهر را پرورش دهيم و بدين ترتيب امكان حل و فصل مشكلات را بهبود بخشيم. برخي از قابليت هاي عاطفي مثل رفتارهاي آرامش دهنده، همدلي و شنونده ي خوب بودن، به گونهاي مؤثر ميتوانند اختلاف نظرها را از بين ببرند و آن را به «دعواهاي خوب» تبديل كنند.
7- يكي از مهارتهاي مهمي كه زن و شوهرها بايستي بياموزند اين است كه احساسات پريشان كننده و افسرده ساز خود را تسكين بدهند و اين به معناي ارتقاي توانايي براي رهايي از طغيان ايجاد شده بر اثر تكانش عاطفي است. از آن جا كه در لحظههاي طغيان عاطفي، تواناييِ بخشيدن، انديشيدن و درست صحبت كردن از ميان مي رود، آرام گرفتن بسيار مفيد و سازنده خواهد بود.
8- گفت و شنود بايد با حالت غير دفاعي انجام شود. گوش دادن به حرف هاي ديگري، مهارتي است كه پيوند ميان زن و شوهر را حفظ مي كند. مؤثرترين شكل گوش دادن، همدلي با طرف مقابل است كه كمك ميكند تا احساسات پنهان در سخنان او را بفهميم و اين نياز به آرامش دارد. دكتر«هيم گينوت» معتقد است بهترين فرمول در اين زمينه (X Y Z ) است: «وقتي تو كارX را انجام دادي باعث ايجاد احساس Y در من شدي، ولي من توقع داشتم كه تو كار Z را انجام ميدادي». عشق و احترام هرگونه خصومت را در زندگي زناشويي از بين ميبرد، بنابراين بايستي به عواطف و احساسات طرف مقابل احترام گذاشت و موجب احساسات مثبت در طرفين شد.
9- بايستي درصدد افزايش هوش عاطفي باشيد، زيرا 80% موفقيت در زندگي، ناشي از هوش عاطفي و 20% آن ناشي از هوش عقلاني است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید